Comuna Saucesti este amplasata in partea de nord-est a orasului Bacau, de-a lungul raului Siret si a Drumului European 85 de la nord la sud. In componenta acestei comune intra satele: Saucesti, Schineni, Siretu, Serbesti, amplasate pe albia majora a Siretului, si Bogdan Voda, asezat pe terasa interfluviului Bistrita-Siret, la o distanta de aproximativ 300 m de raul Bistrita. Comuna Saucesti se invecineaza la nord cu Filipesti, la sud cu Letea Veche si Buhoci, la est cu Traian si Negri, iar de la vest cu Beresti-Bistrita.

RELIEFUL comunei Saucesti este reprezentat prin terasa interfluviului Bistrita-Siret care se intinde pana aproape de Capul Piscului-Bacau cu un nivel de altitudine de circa 35-40 m. De remarcat este ca, aproape in intregime, terenul comunei este neted, cu exceptia unei mici suprafete in panta care face legatura dintre albia majora a Siretului si platoul interfluvial Bistrita-Siret.

Comuna Saucesti are in componenta 5 sate, dupa cum urmeaza:

  • SAUCESTI- resedinta comunei, cu o populatie de peste 1.800 locuitori in 635 gospodarii;
  • SCHINENI- situat la nordul satului de resedinta cu un numar de circa 750 locuitori si 250 gospodarii;
  • SIRETU- sat situat de-a lungul Drumului Judetean 207F ce strabate intreaga comuna, la 10 km nord de localitatea de resedinta, cu o populatie de 650 locuitori si 255 gospodarii;
  • SERBESTI- situat tot pe marginea drumului judetean la 12 km de satul resedinta, cu 550 locuitori si 120 gospodarii;
  • BOGDAN VODA- situat pe drumul national 2 (DE85) cu un numar de 355 locuitori si 120 gospodarii.