• LOCALITATEA BOGDAN VODĂ

  Este amplasata pe podul terasei de 35-40m altitudine, comuna raurilor Bistrita si Siret si reprezentand interfluviul dintre acestea. Terenul este plan si orizontal, marcat de prezenta unui debuseu larg in partea de nord a localitatii. In partea de vest, satul se invecineaza cu taluzul abrupt, cu inaltimi de 10-25m, prin care unitatea de terasa se racordeaza cu albia majora si lunca din versantul stang al raului Bistrita. Cu exceptia taluzului spre raul Bistrita, afectat de fenomenene de prabusirea a pachetului de roci prafoase, nu sunt semnalate fenomene morfo-dinamice in apropierea localitatii sau in intravilan. Nivelul hidrostatic se situeaza la adancimi de 15-25m CTN.

 • LOCALITATEA SĂUCEȘTI

  Este situata pe malul drept al raului Siret, in zona de terasa de lunca de 3-5m altitudine a acestuia. Podul acestei trepte a zonei de lunca este caracterizat prin numeroase neregularitati de microrelief, dintre care unele sunt de natura antropogena (canale de desecare, partial colmatate). In partea de vest localitatea este limitata de taluzul terasei de 35-40m altitudine, taluz care are inclinari cuprinse intre 20% in zona sudica a localitatii si 15% in zona nordica. In partea estica a satului se desfasoara bratele paraului Turbata (Precista, Rogoaza), a caror albie majora a suferit procese de colmatare in diferite grade. La precipitatii foarte mari paraul produce inundatii care afecteaza extravilanul dar si unele gospodarii. Stratul freatic apare la adancime de 2-3m CTN.

 • LOCALITATEA SCHINENI

  Este situata pe malul drept al raului Siret, pe podul terasei de lunca de 3-5m altitudine, in vecinatatea luncii inundabile a raului, care se extinde la est de localitate. Terenul este relativ plan si orizontal, cu o slaba boltire in zona centrala a satului. Limita vestica a localitatii este reprezentata de sesul acumulativ foarte recent format de paraul Turbata (Precista, Scutariul). Aceasta zona are aspectul unei declivitati prelungi, paralela cu albia Siretului. Zona este caracterizata prin exces de umiditate. Terenul nu este afectat de fenomene morfo-dinamice active, cu exceptia extremitatii estice a intravilanului unde eroziunea puternica exercitata in malul drept de raul Siret a afectat stabilitatea tazului albiei majore, favorizand producerea unor inundatii consecutive precipitatiilor foarte importante. Nivelul hidrostatic in intravilan este de -2; -4m CTN.

 • LOCALITATEA ȘERBEȘTI

  Este situata pe malul drept al raului Siret, intr-o zona de bombare a terenului plan al unitatii de lunca. Terenul pe care este amplasata localitatea se inalta cu 2-3m deasupra podului treptei de terasa de ses acumulativ. Fata de albia majora a Siretului, existenta la cca. 1km est de sat, intravilanul se ridica la o inaltime de cca. 6m, printr-un taluz ceva mai domol in dreptul localitatii. In partea de vest, satul se invecineaza cu o zona de exces de umiditate, datorata existentei unor brate secundare ale paraului Turbata. Terenul din intravilan nu este afectat de fenomene morfo-genetice active. Nivelul hidrostatic in localitate se situeaza la adancimi de 3-6m CTN.

 • LOCALITATEA SIRETU

  Este amplasata pe malul drept al raului Siret, in cuprinsul unitatii de lunca, pe treapta de terasa de 3-5m altitudine. Localitatea este strabatuta de albia majora a paraului Turbata, care pe acest tronson are numeroase brate de balta. In partea de vest, satul se invecineaza cu o intinsa zona cu exces de umiditate care se descarca in albia paraului Turbata. Depozitele antropice au fost construite local, in apropiere de Balta Turbata, pentru fundarea unor constructii izolate. Terenul din intravilan nu este afectat de fenomene morfo-dinamice active. Adancimea nivelului hidrostatic este de 2-3m CTN, local 4m CTN.