Informări Urbanism

Galerie Foto Galerie video Carte de oaspeti

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

Știri și evenimente

30-07-2020

Anunț întrerupere furnizare energie electrică

Anunț întrerupere furnizare energie electrică

 

În atenția locuitorilor localitățiilor Schineni, Siretu și Șerbești !!

 

Având în vedere informarea venită din partea reprezentanților Delgaz-grid, comunicăm locuitorilor localităților Schineni, Siretu și Șerbești că, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în data de 31.07.2020, în intervalul orar 09:00-17:00 întrucăt se vor efectua lucrări în rețeaua electrică de joasă și medie tensiune.

 

Primarul comunei Săucești

 

Tratament avio pentru combaterea țânțarilor, muștelor și a căpușelor în Comuna Săucești
27-07-2020

Tratament avio pentru combaterea țânțarilor, muștelor și a căpușelor în Comuna Săucești

În atenția cetățenilor comunei Săucești
Primăria Comunei Săucești, va efectua miercuri,29 iulie 2020, tratamentul pentru combaterea țânțarilor, muștelor și a căpușelor, (actiune amanata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile).
Tratamentul se va aplica în intervalul orar 06.00-10.30, în condiţii meteorologice favorabile, pe o suprafață totală de 600 hectare și constă în pulverizarea aeriană ultrafină a substanțelor de combatare a țânțarilor, muștelor și a căpușelor.
Substanțele folosite sunt avizate de către Comisia Națională pentru Produse Biocide.
Așadar, facem apel la toți crescătorii de albine, să ne sprijine în acest demers și să țină albinele închise în intervalul orar 06.00 - 10.30.
Vă mulțumim !
Primarul comunei Săucești

01-07-2020

Informare cetățeni - toaletare în zona acostamentelor și șanțurilor DJ207F

În atenția locuitorilor Comunei Săucești!
Având în vedere condițiile meteorologice care au determinat creșterea excesivă a vegetației din zona adiacentă DJ207F, drum ce tranzitează satele Săucești, Schineni, Siretu și Șerbești, aducem la cunoștința cetățenilor că s-a demarat acțiunea de toaletare a vegetației din zona acostamentelor și a șanțurilor.
Dorim să informăm proprietarii terenurilor aflate în proximitatea DJ207F (în interiorul localităților) si a celorlalte drumuri satesti, comunale si de exploatare că au obligația continuării toaletării vegetației astfel încât traficul rutier în zonă să nu fie perturbat.
Conducerea Primăriei Săucești

24-06-2020

Informare cetățeni - monitorizarea râului Siret

În atenția locuitorilor Comunei Săucești!!

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultima perioadă, Primăria Comunei Săucești prin Serviciul Voluntari pentru Situații de Urgență (S.V.S.U.) împreună cu Apele Române - Administrația Bazinală de Apă Siret monitorizează în permanență cursul râului Siret pentru evitarea posibilelor inundații.
Personalul specializat din cadrul aparatului de specialitate a Primăriei Comunei Săucești verifică în mod constant cotele râului Siret, cu scopul de a preîntâmpina orice situație ce prezintă factori de risc asupra comunității.
Vă asigurăm că întreprindem toate măsurile necesare pentru siguranța comunității săuceștene!

Conducerea Primăriei Săucești.

 

19-06-2020

Informare cetățeni - Regulamente loc de joacă și teren de sport multifuncțional

Dragi locuitori ai comunei Săucești,

Vă anunțăm ca în ședința Consiliului Local al comunei Săucești, din data de 19.06.2020, au fost adoptate hotărârile cu privire la adoptarea regulamentelor de organizare și funcționare a locului de joacă situat pe str. Nufărului nr. 45, localitatea Săucești, comuna Săucești, respectiv a terenului de sport situat pe strada 1 Decembrie nr. 135, localitatea Săucești, comuna Săucești, pe care vi le aducem la cunoștință prin prezentul anunț.

De asemenea, avem bucuria de a vă anunța că cele două obiective vor fi deschise publicului începând cu data de 21.06.2020 ora 10:00, respectiv ora 12:00.

 

19-06-2020

Informare cetățeni

În atenția locuitorilor Comunei Săucești!

Având în vedere contextul actual generat de publicarea Hotărârii Guvernului nr. 476 din 16 iunie 2020, privind prelungirea stării de alertă,(ulterior momentului promovării prin canalele media a informării generate de Conducerea Primăriei Săucești referitor la deschiderea oficială a celor două obiective de investiții), precum și a măsurilor cuprinse în Anexa nr.3 , art 1, dorim să vă aducem la cunoștință că, deschiderile oficiale ale obiectivelor „Parc și loc de joacă pentru copii în localitatea Săucești"(str. Nufărului) și "Teren de sport multifuncțional în localitatea Săucești" vor avea loc în data de 21.06.2020 la ora 10:00, respectiv 12:00, fără cadru festiv.
De asemenea, în vederea prevenirii răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, regulile de distanțare socială sunt obligatoriu de respectat în cadrul ambelor locații în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 476/2020.

Conducerea Primăriei Săucești!

 

11-06-2020

Informare - lucrări de modernizare la intersecția str. Izvor cu DC14

În atenția locuitorilor Comunei Săucești!

Având în vedere lucrările de modernizare ce se vor realiza la intersecția str. Izvorului cu DC14 (zona „Izvor") , aducem la cunoștința locuitorilor comunei Săucești că circulația în zona respectivă va fi restricționată începând cu data de 12.06.2020 orele 08:00.
Riveranii vor putea utiliza următoarele rute alternative: DC14 -Str. Violetelor - str. Trandafirilor cu ieșire în Str. Izvorului.
Reluarea traficului în condiții optime va fi posibilă în aproximativ 3 zile lucrătoare .
Vă mulțumim pentru întelegere!

 

04-06-2020

În atenția contribuabililor care dețin bunuri mobile/imobile pe raza comunei Săucești!!

În atenția contribuabililor care dețin bunuri mobile/ imobile pe raza comunei Săucești!


Având în vedere măsurile întreprinse la nivel național prin instituirea stării de urgenţă care au afectat situația financiară a persoanelor fizice precum și activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii, Primarul comunei Săucești vine în sprijinul contribuabililor care întâmpină dificultăți financiare la plata impozitelor și taxelor locale restante, prin adoptarea a două H.C.L. în conformitate cu O.U.G. nr. 69/ 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, respectiv:

14-05-2020

Informare cetățeni

În atenția locuitorilor Comunei Săucești

Având în vedere că termenul maxim pentru acordarea bonificației de 10% corespunzătoare plății integrale a impozitelor și taxelor locale este până la data de 30 iunie 2020, vă informăm că, începând cu data de 15 mai 2020, Compartimentul "Taxe, Impozite Locale și Executare Silită" din cadrul Primăriei Comunei Săucești își va relua programul de lucru cu publicul de luni până joi în intervalul orar 08:00-16:30 și vineri în intervalul orar 08:00-14:30 în contextul pandemiei provocată de Covid19.
De asemenea, vă informăm că activitățile din cadrul Primăriei Comunei Săucești se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor de distanțare socială având scopul principal siguranța sănătății cetățenilor.

Conducerea Primăriei Săucești

 

30-03-2020

Informare Cetățeni - pachete cu produse alimentare de primă necesitate

În atenția locuitorilor Comunei Săucești!!

În vremuri grele, omenia și bunătatea răzbat... Solicitările efectuate de către Compartimentul S.P.A.S din cadrul Primăriei Comunei Săucești nu au rămas fără răspuns.
Agenții economici (S.C. AGRICOLA INTERNAȚIONAL S.A. BACĂU, S.C. AICBAC S.A. - FERMA ȘERBEȘTI, I.I. ȚÂȚARU DANIEL), Parohia Ortodoxă Săucești reprezentată de Pr. Vadana Ioan precum și funcționarii din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Săucești au răspuns prompt unindu-și forțele pentru a-i ajuta pe cei aflați la grea încercare.
Astfel, au fost pregătite într-o primă etapă, 250 de pachete cu produse alimentare de primă necesitate ce urmează a fi livrate persoanelor vârstnice fără nicio sursă de venit, persoanelor vârstnice fără susținători sau altă formă de ajutor precum și celor aflate în izolare/dificultate, conform listelor comunicate de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul I.S.U. Bacău. Pachetele vor fi distribuite de către echipe mixte de tineri voluntari și funcționari din aparatul de specialitate al Primarului.
Dorim să continuăm această acțiune de susținere a persoanelor aflate în dificultate și în perioada următoare motiv pentru care, apelăm la susținerea și implicarea și altor agenți economici, precum și la donațiile oferite de persoane fizice de pe raza comunei.
Cei care doresc să ajute se pot adresa celulei operative de lucru din cadrul Compartimentului S.P.A.S. al Primăriei Comunei Săucești după cum urmează:
Ionescu Alina - 0723.235.858.
Budacu Dorina - 0752.516.567
Pruncu Iulia - 0743.187.556

Viața este o luptă și doar împreună putem să reușim!
#contatipenoi

Conducerea Primăriei Săucești

 

25-03-2020

Informare cetățeni

În atenția cetățenilor!!!

Primăria Comunei Săucești a demarat acțiunea de identificare și monitorizare a persoanelor vârstnice, fără aparținători sau altă formă de sprijin în vederea minimalizării expunerii în afara gospodăriei.
Acțiunea constă în identificarea nevoilor fiecărei persoane în cauză la care echipe din aparatul de specialitate al Primarului și voluntari le vor face eventualele cumpărături de strictă necesitate (alimente, produse de igienă și medicamente).
Rugăm persoanele în cauză să coopereze cu echipele pentru o bună desfășurare a acțiunii benefică în ceea ce privește sănătatea populației.
#statiacasa
#contatipenoi

Conducerea Primăriei Săucești

 

20-03-2020

Informare cetățeni - modificare program transport

În atenția locuitorilor Comunei Săucești

Având în vedere adresa nr 5173 din 19.03.2020 emisă de Consiliul Județean Bacău prin care se solicită adoptarea de măsuri privind reducerea frecvenței zilnice a mijloacelor de transport în comun de pe raza localităților din județ în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid-19, aducem la cunoștința locuitorilor comunei Săucești, că începând cu data de 23.03.2020, programul curselor efectuate de S.C. KAM S.R.L. va fi modificat conform atașamentelor la prezenta informare.

Conducerea Primăriei Săucești

 

 

18-03-2020

Informare Cetățeni - prevederile ordonanței militare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență - ordonanță militară❗

- ‼ Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației.

- ‼ Este permisă organizarea de către unitățile economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in", „room-service" sau livrare la client.

- ‼ Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

- ‼ Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise. Organizatorii evenimentelor organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.

Conducerea Primăriei Săucești

 

Înapoi

Chestionare

Cum vi se pare noul site al primariei?

Complet

Necesita imbunatatiri

Votează